PROSZĘ POMÓŻCIE MI
ANIA: Marcin zatrudnił się w czasie wakacji w sklepie z częściami do rowerów na 14dni roboczych.
Otrzymał wynagrodzenie 50zł dziennie plus 6złotych za każdą sprzedaną część rowerową
kosztującą powyżej 40złotych.
a)podaj wzór funkcji opisującej dochód Marcina
b)Oblicz ile Marcin zarobił jesli sprzedał 25części rowerowych kosztujących powyzej 40złotych
c) oblicz ile Marcin sprzedałby części gdyby zarobił 1240złotych
PROSZĘ O ROZWIĄZANIE ZADANIA KROK PO KROKU
15 mar 16:08
driver:
a) y= 14*50 + 6*x= 6x+700, y←dochód, x←ilość cz. pow.40zł
b)y= 6*25+700=.....
c) 6x+700=1240, x=.....
15 mar 16:25