matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę pomóżcie mi
ANIA:
1)Wyznacz najmniejsza i nawiększą wartość funkcji f(x)= 2x
2
−8x+5 w przedziale <−1,3> Proszę o rozwiązanie zadania krok po kroku
15 mar 16:02
fruu:
f(−1)=... f(3)=...
15 mar 17:07