matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
e
XxX:
napisz rownanie okregu o srodku S=(−2,−3) przechodzacego przez punkt P=(4,−5)
15 mar 15:44
!!!!rybcia!!!!!!!!!!!:
|AP| = r |AP| =
√
(x
s
−x
p
)
2
+(y
s
−y
p
)
2
równanie okręgu: (x−x
s
)
2
+(y−y
s
)
2
=r
2
15 mar 15:58