matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne
baska:
razwiaz rownanie x
3
−2x+x−2=0
15 mar 15:31
Julek:
chyba x
3
− 2x
2
+ x − 2 = 0 x
2
(x−2) + (x−2) = 0 (x−2)(x
2
+1) = 0 Jedno rozwiązanie x = 2
15 mar 15:32