matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula
xxxx:
w koło wielkie kuli wpisano trojkat prostokątny o przyprostokątnych 12 cm i 5cm.oblicz objtosc i pole powierzchni tej kuli.
15 mar 15:26
driver:
4
c=13⇒r=6,5 P=4πr
2
=......., V=
πr
3
=.....
3
15 mar 17:01