matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole koła które zakreśla dany okrąg
Modern:
Trapez Równoramienny o podstawie 9 cm i 4 cm jest opisany na pewnym okręgu Oblicz pole koła które zakreśla dany okrag
15 mar 13:53
Bogdan:
Pole koła P = πr
2
2
r
=
⇒ r
2
= 9
r
9
2
16 mar 00:29