matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
b
XxX:
wspolrzedne wierzcholka paraboli bedacej wykresem funkcji y=−2(x+1)
2
−3 ile wynosza?
15 mar 13:29
Beata:
ogólny wzór to f(x)= a* (x +
−b
2a
)
)
2
−
Δ
4a
y=−2 (x+1)
2
−3 x
w
=
−b
2a
y
w
=
−Δ
4a
W (x
w
, y
w
)
⇒
W= (−1 , −3 )
15 mar 14:25
fruu:
(−1;−3)
https://matematykaszkolna.pl/strona/79.html
15 mar 14:26