matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
,
XxX:
rozwiaz rownanie x
3
+4x
2
−2x−8=0
15 mar 12:59
Cinu:
x
2
(x+4)−2(x+4) = 0 (x
2
−2) * (x+4) = 0 liczysz delte delta = 8 x
1
=
−
√
8
2
x
2
=
√
8
2
miejsca zerowe to −4, x
1
, x
2
.
15 mar 13:16