matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o szybką pomoc
Pati:
Stożek ma wysokość 10 cm. Pole przekroju osiowego tego stożka jest równe 30 cm
2
. Jaką długość ma tworząca tego stożka
15 mar 11:09
kaz:
a*10
30=
⇒a=6
2
z tw.Pitagorasa
a
(
)
2
+10
2
=l
2
→l=
√
109
2
15 mar 12:37