matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz pole koła opisanego na trójkącie foremnym.obwód trójkąta wynosi 8cm
maciek:
15 mar 00:35
M:
25 kwi 21:51
M:
17 maj 16:36
Miś Uszaty:
8
a=
3
a
√
3
R=
3
8
1
R=
√
3
*
3
3
8
√
3
R=
9
P
kop
=πR
2
64*3
P
kop
=π*
81
64
P
kop
=
27
17 maj 17:15