matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
Monika:
Prosta DE jest rownolegla do boku AB trojkataABC i przecina bok AC w punkcie D oraz bok BC w punkcie E.Oblicz
AC] gdy[CD]=16cm,[CE]=12cm,[BC]=24cm Oblicz[AD]gdy [CE]=3dm,[BE]=5dm,[AC]=12dm
14 mar 22:18