matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc!!!!
izoOolda:
W trójkątach ABC i A'B'C' poprowadzono dwusieczne BD i B'D'. Wykaż, że jeśli |BD| = |B'D'|, |BC| = |B'C'|, |kąt B| = |kąt B'| i |BD| = |B'D'|, to Δ ABC jest przystający do Δ A'B'C'.
14 mar 19:24