ciag geo
Piotrek: prosze o pomoc
Sn = 127.875 cm
a1 = 64
q = U{1}[2}
n = ?
jak obliczyć n (powinno wyjść 10) ale w jaki sposób to obliczyć
14 mar 19:21
Piotrek: znam wzor
ale gubie sie w tych akurat liczbach prosze o pomoc
14 mar 19:26
GEOMETRI:
przekształcasz i rozw. do końca. wychodzi 10
14 mar 19:29
GEOMETRI: znasz zły wzór

tam ma być "n" a nie "2"
14 mar 19:30
Piotrek: oj sory sory n
14 mar 19:31
Piotrek: wiec tu chodzi o to zeby zamienic na ułamek zwykły bo inacej sie nie obliczy tak
14 mar 19:31
Piotrek: a skad ci wyszło 128
14 mar 19:36