matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomozecie
Asia17:
Czy wielimian w mozna rozlozyc na czynniki liniowe? a. w(x)=(x2−1)(x2−4x+4) b. w(x)=(x3−1)(x2+6x+9) c. w(x)=(x3−x)(x3+2x2+x) d. w(x)= x4−2x3−4x2+8x
14 mar 18:43