matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
Tina:
O Kacie α wiadomo ze jest ostry oraz cosα=0.4. oznacza to ze: a) sinα = pierwiastek 21/5 tgα= pierwiastek 21/2 b) sinα= pierwiastek 21/5 ctgα= 5/21 c) sinα= 0.6 tgα=1,5 d) sinα=0,4 ctgα= 1
14 mar 15:45