matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązywanie równań
Marcia:
Rozwiązywanie równań: a) 2 |x +
1
2
| = 2x−3 b) 3x − |x+1|= x−4 c) |3
1
3
− 2x| = 4−x
14 mar 14:47
Jack:
Zobacz tu:
https://matematykaszkolna.pl/forum/42897.html
14 mar 15:57