matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie i rozstrzygnij czy rozwiązanie jest liczbą wymierną.
paulinaa.:
Rozwiąż równanie 2x+1=2−
√
3
i rozstrzygnij, czy rozwiązanie jest liczbą wymierną?
14 mar 14:31
M:
26 kwi 06:00
Miś Uszaty:
2x+1=2−
√
3
2x=1−
√
3
1−
√
3
x=
∉W
2
26 kwi 10:34