matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
fiolka:
pole trójkąta DEC wynosi 4cm
2
. wiadomo,że IABI=
√
3
IDEI oraz DEIIAB.zatem ile równe jest pole trójkata ABC?
14 mar 14:23
kibix:
Trojkaty podobne. k=skala podobienstwa
DE
AB
P
ABC
=P
DEC
* k
2
14 mar 14:29