.
Agnieszka: | | 15 | |
Czy liczby |
| i √9 są całkowite ? |
| | 3 | |
14 mar 13:56
qwerty: 153=5
√9=3
calkowite
14 mar 14:00
Tina:
14 mar 14:03
Tina: Zbior (1;2)u(2;+∞) jest dziedzina funkcji
14 mar 14:04
Tina: pomozecie mi ?
14 mar 14:04
Jack: jakiej funkcji?
14 mar 14:05
Tina: mam podane 4 odp.
14 mar 14:07
Jack: ok, czy to znaczy ze mam strzelać?
14 mar 14:09
Tina: a)f(x)=x−1+1/x−2
b)fx=1/x−1+x−2
c)f(x)=1/x−1+1/x−2
d) fx= x−1+x−2
14 mar 14:10
Tina: a)f(x)=x−1+1/x−2
b)fx=1/x−1+x−2
c)f(x)=1/x−1+1/x−2
d) fx= x−1+x−2
14 mar 14:11
Tina: wiecie? ktora bedzie odp? kto mi pomoze?
14 mar 14:16
Jack: spróbuj uprościć te wyrażenie i naszkicować wykresy funkcji...
14 mar 14:17
Tina: odp c i d jest identyczna prawda? zastanawiam sie nad a b
14 mar 14:18
Jack: w D dziedziena to R, w C na pewno nie bo odpada 1 i 2. Dla jasności mogłabyś pisać nawiasy dla
mianowników.
14 mar 14:21
Jack: Wg mnie żadna z tych funkcji nie ma opisanej jak wyżej dziedziny...
14 mar 14:23
Tina: w odpowiedzi a i b x−1 jest pod pierwiastkiem
14 mar 14:26
Tina: w mianowniku
14 mar 14:26
Jack: to troszkę zmienia... Nastepnym razem nie każ się domyślać

i dokładnie przepisuj polecenia.
14 mar 14:29
Tina: sorki

ja proboje juz 1h na wszystkie sposoby i nie wiem jak do tego dojsc
14 mar 14:30
Jack: w C pod pierwiastkiem jest tylko pierwszy mianownik?
14 mar 14:31
Tina: w C nie ma pierwiastka 1/x−1+1/x−2
14 mar 14:32
Jack: ok, przegapiłem punkt a. Przyjrzyj się temu popunktowi i wyznacz dziedzinę. Podaj na początek
warunki.
14 mar 14:38
Tina: O Kacie α wiadomo ze jest ostry oraz cosα=0.4. oznacza to ze:
a) sinα = pierwiastek 21/5 tgα= pierwiastek 21/2
b) sinα= pierwiastek 21/5 ctgα= 5/21
c) sinα= 0.6 tgα=1,5
d) sinα=0,4 ctgα= 1
14 mar 14:39
Tina: czyli bd odp A

?
14 mar 14:40
Jack: tak
14 mar 15:03