potęgi
Anna: sin2β=1/2 oblicz sinβ
14 mar 13:38
14 mar 13:43
qwerty: sin2β=1/2
sinβ=√2 / 2
sinβ=−√2 / 2
14 mar 13:43
Anna: Nie kapuję skąd wzięło się
√2/2
Czy jest jakiś wzór do tego

14 mar 13:46
Anna: A coś takiego



W kwadracie ABCD o boku a połączono wierzchołek A z punktem E należącym do
boku BC i dzielącym
ten bok w stosunku 1:2 licząc od od wierzchołka B. Oblicz tangens kąta AEB.
Dzięki z góry za odpowiedź.
14 mar 13:47
Anna: I to: Przekątna rąbu tworzy z jego bokiem a kąt 30 stopni. Wiadomo, że a= 6. Oblicz dłuższą
przekątną rąbu.
14 mar 13:48
qwerty: Che rozpisal Ci co i jak
14 mar 13:49
Anna: już wiem o co chodzi z tym potęgami.
A co z tymi pozostałymi zadaniami? Wiecie jak?
14 mar 13:51