matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
XxX:
dany jest wielomian W(x)=x
4
−mx
3
+nx
2
−8 . wartosc tego welomianu dla x=2 jest taka sama , jak dla x=−2. natomiast W(3)=82. wyznacz wartosc liczb m i n oraz rozwiaz nierownosc W(x)>x
4
+2
14 mar 12:59