?
XxX: niech a=3log8 4 wiec ile wynosi a?
14 mar 11:57
matma: czyli:
8x=4
a=3x
x=2/3 gdyż:
pierwiastek 3 stopnia z 8=2 i 22= 4 czyli 82/3=4
a=3 razy 2/3
a=2
14 mar 12:18
fruu: matma, zapomniales co stoi przy log ;>
14 mar 12:22
fruu: 3log8 4
14 mar 12:22
matma: napisalem ze a=3x
14 mar 12:24
tom: a=3log84= log843 = log864 = log882 = 2log88 = 2*1 = 2
14 mar 12:25
matma: jakby nie patrzec wychodzi to samo oba rozwiązania zarówno moje jak i toma jest poprawne ale
toma jest faktycznie szybsze
14 mar 12:27
fruu: racja =))
zwracam honor
14 mar 12:32