matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
CIAGIII
XYZ:
Jak robić tego typu zadania?
Pomocy
Oblicz wyraz pierwszy i różnicę r ciągu arytmetycznego a
n
, gdy 1) a
5
=5 i a
8
=−1 2) a
7
−a
3
=8 i a
2
*a
7
=75
14 mar 11:47
XYZ:
Już nie trzeba
Przypomniałam sobie jak to trzeba było
14 mar 12:03