matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
!!
Jajaja:
przedstaw wielomian w postaci iloczynowej. f(x)=2x
2
+x−3 licze Δ i wychodzi
3
x
1
=−
oraz x
2
=1
2
i dalej nie wiem
14 mar 10:16
fruu:
jak takie pierwiastki ci wylazly to:
https://matematykaszkolna.pl/strona/69.html
14 mar 10:32