funkcja
agata: naszkicuj wykres funkcji f okreslonej wzorem f(x) = 3x+2 gdy x≤0 i f(x)=x+3 gdy x≥0
na jednym wykresie
dziekuje za pomoc
13 mar 22:44
Lachu:

nie wiem jak oznaczyc te pkt ale dla tej pierwszej funkcji za x podstawiasz np −1 iliczysz ze y
jest rowny −1 dla x=−2 y=−4 i to samo dla 2 funkcji tylko dla x wiekszych od zera czyli
podstawiasz np 1,2,3,4,
13 mar 22:52
agata: czy mi sie wydaje czy te funkcje nie mogą na siebie nachodzić... dzieki za pomoc
13 mar 23:07
Lachu: nie moga maja tylko jeden wspolny pkt w miejscu (0;3)
13 mar 23:10