Geometria Analityczna Prosze o Pomoc
Lachu: Obliczyc wspolrzedne pkt P ktory jest rowno odlegly od rzech pkt A=(−1;2) B=(−3;4) C=(5;8) i
zrobilem to zadanie wiem ze ma wyjsc p=(1;6)
dochodze do tego ze AP=√x2+y2+2x−4y+5
BP=√x2+y2+6x−8y+25
CP=√x2+y2−10x−16y+89
i porownoujac AP=BP wychodzi ze −4x+4y−20=0
i BP=CP to wychodzi 16x+8y−64=0 i nie wychodzi mi z tego ukladu moze mi ktos powiedziec gzie
robie bład
13 mar 21:03
Lachu: pls
13 mar 21:17
Lachu: prosze o pomoc
13 mar 21:41
Lachu: POMOZCIE nie moge sobie poradzic
13 mar 22:10