matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
agata:
−3x+6
=x
x+2
proszę o pomoc
13 mar 20:39
fruu:
−3x+6=x(x+2) −3x+6=x
2
+2x x
2
+2x+3x−6=0 x
2
+5x−6=0 Δ=25+24=49
√
Δ
=7 x
1
=
−5−7
2
=
−12
2
=−6 x
2
=
−5+7
2
=
2
2
=1
13 mar 20:43
agata:
dzieki wielkie !
13 mar 20:46