matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy środek odcinka łączącego środek okręgu k1 i k2 należy do prostej y = x −1?
ABCD:
Czy środek odcinka łączącego środek okręgu k1 i k2 należy do prostej y = x −1? a) k1: x
2
+ y
2
+4x + 14y + 44 = 0 oraz k2: x
2
+ y
2
−8x − 10y + 37
13 mar 19:43