matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
W okręgu poprowadzono dwie cięciwy AB i CD, które przecieły się w punkcie E. Wie
ABCD:
W okręgu poprowadzono dwie cięciwy AB i CD, które przecieły się w punkcie E. Wiedząc że: |AE| = 9, |EB| = 4 a |CE| = 3 oblicz |ED|
13 mar 19:21