matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc
Majkel 44:
oblicz v graniastosłupa prawidłowego trójkątnego którego wszystkie krawędzie są równe 5 cm
13 mar 15:51
M:
26 kwi 11:34
Miś Uszaty:
a=5 H=a=5 V=P
p
*H
a
2
√
3
V=
*a
4
a
3
√
3
V=
4
125
√
3
V=
cm
3
4
26 kwi 11:41