matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
w trapezie ABCD
Miśka:
w trapezie ABCD, w którym AB||CD, |BC|=12 cm, |CD|=4,5 cm, |AD|= 15 cm, przedłuzono boki nierównoległe do przeciecia w punkcie S. Oblicz obwód trójkąta ABS, jeżeli |CS|\|SB|= 1/4 Proszę o pomoc
13 mar 14:42