matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
adaw95:
Oblicz pole rombu o obwodzie 60 cm i przekątnej 10 cm.
13 mar 14:40
marta:
Obw=60cm, 4a=60cm, a=15cm (a−bok rombu) p=10cm q=2
√
a
2
−(1/2p)
2
q=2
√
225−25
q=10
√
2
*2 q=20
√
2
P=1/2*10*20
√
2
P=100
√
2
13 mar 15:07