matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
średnia arytmetyczna
Hans:
Średnia arytmetyczna liczb: −2, 2, 4,6, 8,x jest równa 5. wyznacz liczbę x.
13 mar 13:41
fruu:
o boziu, ale wy czasem dajecie proste zadania ^^
−2+2+4+6+8+x
6
=5 4+6+8+x=30 18+x=30 x=12
13 mar 13:44
Hans:
dzięki
13 mar 13:46