matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc.
Agniecha:
POMOCY
Na półce stoi 5 tomów encyklopedii . Oblicz prawdopodobieństwo, że kolejne tomy ustawione są we właściwej kolejności (1,2,3,4,4 lub 5,4,3,2,1)
13 mar 12:18
Wojtek:
Ω=5! A=2
Ω
P(A)=
A
13 mar 19:21