matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy !!!!!!!!!
Mystery :
liczby 4, x, 9 są kolejnymi wyrazami rosnącego ciągu geometrycznego. Liczba x jest równa
13 mar 12:08
fruu:
wzor do zastosowania: a
2
2
=a
1
*a
3
x
2
=36 x=6 lub x=−6
13 mar 12:10