pomocy !!!!!!!!!!
Mystery : Funkcja f określona jest wzorem f(x) = x2 −6x + 4
Znajdź te argumenty, dla których wartości funkcji f należą do przedziału <−4;4>
13 mar 11:45
fruu: −4=x2 −6x + 4
4=x2 −6x + 4
0=x2 −6x + 4 + 4
0=x2 −6x + 4 − 4
0=x2 −6x + 8
0=x2 −6x
x2 −6x + 8=0
Δ=36−32=4
√Δ=2
x1=6−22=42=2
x2={6+2}{2}=82=4
x1=2 x2=4
0=x2 −6x
0=x(x−6)
x=0 lub x=6
x∊<0;6>
chyba tak
13 mar 11:55
Mystery : powinno wyjść x∊<0;2>u <4;6>
13 mar 12:10
fruu:

juz juz, moj blad:
x∊<2;4> oraz x∊<0;6>
x∊<0;2> suma <4;6>
13 mar 12:21
Qutaz:
8 paź 19:09