matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
fg
hhhhhh:
oblicz 1 wyraz ciagu geometrycznego jesli: a4=1 q=
1
2
a4=a1 * q
3
13 mar 11:07
fruu:
a
4
=1 a
4
=a
1
*q
3
1=a
1
*(
1
2
)
3
1=a
1
*
1
8
a
1
=8
13 mar 11:39