matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
kwiatuszek :
.Prosta AB, gdzie A=(l,2) i B=(3,m), jest równoległa do prostej o równaniu x+y+l=O,
pomocy
12 mar 18:41
ja:
y=ax+b y=−x−1 czyli wspólczynnik a <o czyli funkcja malejąca proste bede rowneległe tylko wtedy gdy wspólczynniki a
1
=a
2
a
1
=−1 czyli a
2
=−1
12 mar 18:50