bardzo ważnne zadanie!!!!!!!!!!!!
oooo: OBLICZ B.
| | 2*512 + 3*513 + 4*514 | |
B = |
| |
| | 257 | |
12 mar 16:52
Tomek.Noah: | | 512(2+2*5+4*52 | |
B= |
| =53*102=125*102=.... |
| | 59 | |
12 mar 17:47
Anea: Drogi Tomku jeśli mnie pamięć nie myli to działania na potęgach wykonuje się trochę inaczej

a mianowicie 25
7 to nie jest to samo co 5
9 tylko 5
14 bo w przypadku potęga potęgi czyli
wykładniki musimy pomnożyć!
12 mar 18:15
Tomek.Noah: ok, palec mam wybity i to wskazujacy
12 mar 18:56
Anea: Przykra sprawa... ale dużo wyjaśnia zwłaszcza w kwestii matematyki
12 mar 19:11