objetosc
sk: kolo o polu 36 pi obracamy wokol srednicy.oblicz objetosc otszymanej bryly
12 mar 14:43
Eta:
P
k= πr
2 => πr
2=36π => r
2=36 => r= 6
w wyniku takiego obrotu powstaje kula o tym samym promieniu R= 6
| | 4 | |
V (kuli) = |
| πR3=...... dokończ |
| | 3 | |
12 mar 14:47
sk: hm nie potrafie jak bys mogla
12 mar 15:01
Eta:
To czyste lenistwo

nie zakładaj nowych postów , przy takich banałach ( zaśmiecasz forum
| | 4 | | 4 | |
V= |
| π*63= |
| π*216=4*72π= 288π [j3] |
| | 3 | | 3 | |
12 mar 15:02
sk: a pomozesz jeszcze w dwuch zadaniach na objetosc ///
12 mar 15:08
Eta:
w dw
óch
12 mar 15:14
sk: musisz zwracac uwage na bledy....... w ostroslupie prawidlowym trojkatnym krawedz podstawy ma
dlugosc 6 m a krawedz boczna jest nachylona dq podstawy pod katem 30 stopni.oblicz objetosc
ostroslupa
12 mar 15:24