oblicz objetosc
wn: hej pomozecie w zadaniu oblicz objetosc stozka wiedzac ze jego twozaca ma 10 cm a promien
podstawy jest dwa razy od niej krotrzy
12 mar 14:24
Eta:
piszemy krót
szyy
l= 10 to r= 5 ( bo dwa razy krótszy od l )
to H
2= l
2−r
2= 100−25= 75
H=
√75= 5
√3
V=
13πr
2*H=....... podstaw dane i dokończ
12 mar 14:30
wn: dzieki ale fajni by bylo gdyby byl wynik
12 mar 14:40
Eta:
No nie

.......leniu

, może jeszcze obiad Ci podać ?
| | 125√3π | |
V= 13π*25*5√3= |
| cm3 |
| | 3 | |
12 mar 14:44
wn: matematyka to dla mnie wielka magia wielkie dzieki
12 mar 14:51