bardzo proszę o pomoc
smutna;(: bardzo prosze o pomoc
rozwiąż równanie:
6x3+6x2−3x−3=0
12 mar 09:41
kaś: 6x
2(x+1)−3(x+1)=0
(6x
2−3)(x+1)=0
6x
2−3=0
x=−1
12 mar 09:53
smutna;(: dziękuję bardzooo
12 mar 09:55
smutna;(: a mogłabys mi wytłumaczyc jeszcze skat sie wzieło x1 ? jak to obliczyc?
12 mar 10:10
stanislaw:
x2 = 12
x = √12
x1 = 1√2 v x2 = −1√2
następnie trzeba usunąc niewymiernosc z mianownika mnożąc licznik i mianownik przez √2
12 mar 10:25
stanislaw:
co daje
x1 = √22 v x2 = −√22
12 mar 10:28
smutna;(: aha dziekuje bardzo
12 mar 10:33