oblicz
Dzidziuś: sprawdz czy 85+48+6*164 jest podzielne przez 5(nie obliczajac tej liczby). uzasadnij
po obliczeniu wyszlo, ze ejst ale bez liczenia nie mam pojecia...:(
12 mar 01:27
Eta:
(23)5+(22)8 +6*(24)4=215+216+6*216=215(1+2+6*2)=15*215
więc podzielna przez 5
12 mar 01:34
Dzidziuś: wiem, ale jest w poleceniu bez liczenia, ja policzylam sobie jak napisalam, ale w polecniu jest
bez liczenia i uzasadnic
12 mar 01:41
Eta:
No to przecież masz bez liczenia

Liczenie : czyli bez kalkulatora
12 mar 01:51
Dzidziuś: nieee, we wszyskich zadaniach tu sie liczylo wlasnie recznie, bo to dzial potegowanie

A to
mamy wiedziec patrzac na to zadanie. pozdrawiam
12 mar 01:55