matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomoc z zadaniem
Kaemo:
Trzeba obliczyć x. Dane: a=1,6m b=2,6m c=2m d=5m Proste k i l są równoległe. Z góry dzięki za pomoc.
12 mar 00:50
Eta:
b
c+x
=
a
x
podstaw dane i wyznacz x
12 mar 01:07