twierdzenie talesa
Natalia: Twierdzenie talesa − pomocy




Dane są odcinki których długości są równe aib (a>b). Skonstruuj odcinek, którego długość będzie
równa:
a)
15a
b)
b2a
proszę o pomoc
12 mar 00:02
fikuś:

u=
15a
12 mar 00:06
Natalia: można powiedzieć, że podpunkt a rozumiem, ale jeśli chodzi o podpunkt b to ani trochę, pomocy
12 mar 00:22
fikuś:
b2a=x
ba=
xb
12 mar 00:43
Marcin: mam podobne zadanie gdzie x=((a2)*b)/c2
proszę o pomoc.
4 mar 22:27
?: do fikusia: a>b − rysunek traci sens
24 sie 18:15
Aga1.:

| b | | x | |
| = |
| (odcinki zielone powinny być równoległe) |
| a | | b | |
24 sie 18:54
Mila:
Marcin − tam jest a2 i c2?
24 sie 19:01
xdsdre:

ΩΔ⇔≠ℙ
20 mar 15:41