matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sgn
Madzia:
rozwiąż : f(x)= sgn (x
3
+1 )
11 mar 20:41
Godzio:
1
o
x
3
+ 1 > 0 x
3
> − 1 x > − 1 2
o
x
3
+ 1 < 0 x
3
< − 1 x < − 1 3
o
x
3
+ 1 = 0 x = − 1 { 1 dla x∊(−1,
∞
) f(x) = { 0 dla x = −1 {−1 dla x∊(−
∞
,−1)
11 mar 20:47