wielomiany
humanistka na 100%: Rozwiąż rozkładając na czynniki 2x2 + 4x = 0
11 mar 20:08
humanistka na 100%: Żleeee! powinno byc: 2x4 + 4x = 0
11 mar 20:09
imię lub nick: 2x wyciągamy przed nawias:
2x(x3+2)=2x4+4x
2x(x3+2)=0
aby ten iloczyn był równy zeru jeden z jego składników musi być równy zero lub drugi
2x=0 lub x3+2=0
x=0 lub x3=−2
x=0 lub x=3√−2
11 mar 20:16
fruu: 2x4 + 4x = 0
2x(x3+2)=0
2x=0 lub x3+2=0
x=0 lub x3=−2
x=√−2 trzeciego stopnia
11 mar 20:18
humanistka na 100%: dzieki
11 mar 20:23