matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
ewe:
W ciągu geometrycznym an dane są: a1=32 i a4=−4. Iloraz tego ciągu jest równy... no właśnie ile.Prosze pomóżcie
11 mar 17:45
from_pl:
(−4)/32 = − 1/8 iloraz to −1/2 bo (−1/2)
3
=−1/8
11 mar 17:53