matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ss
Basia ;):
Witam. Mam problem z wyznaczeniem prostej wychodzi mi chyba źle
mógłby mnie ktoś sprawdzić
Mam punkty: (3,1) i (−1,4)
3
wychodzi mi prosta: y=−
x+
13
4
4
11 mar 16:40
driver:
y
2
−y
1
y−y
1
=
(x−x
1
)
x
2
−
x
1
4−1
y−1=
(x−3)
−1−3
3
y=−
x+
9
4
+1=.......
4
11 mar 17:30
from_pl:
Jest dobrze
11 mar 17:41