matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
klaudia:
Liczba 3log
4
2 −
1
2
log
4
16 jest równa? Ma wyjść 0,5 tylko jak do tego dojść?
11 mar 16:15
Godzio:
8
1
= log
4
2
3
− log
4
16
1/2
= log
4
8 − log
4
4 = log
4
=log
4
2 =
4
2
11 mar 17:21